Üdvözöljük a MOCSKOS pumitenyészetben!

Barátaink unszolására végre mi, a Mocskos pumitenyészet is láthatóvá tesszük magunkat a világhálón.

 

Teszem ezt azért, hogy röviden leírjam pumitenyészetünk történetét, kutyusaink páratlan kedvességét, mindazt az örömet amit kaptam tőlük és sikereinket, amely miatt - fiatalok ezt már el sem tudják képzelni - az irigységgel szemben a szó szoros értelmében egzisztenciális harcot kellett folytatnunk mindjárt a tenyésztői munkánk elején, a '70-es években. (Az akkori idők e társadalmi jelenségéről itt olvashatnak bővebben.)

 

Sokan feladták volna a harcot, de mi nem adtuk fel értük, a pumi fajtáért. Tenyésztői munkánk és kitartásunk meghozta gyümölcsét, az évtizedek során pumijaink számos díjat nyertek, bennünket tenyésztői díjakkal tüntettek ki és a Mocskos tenyészet bekerült a nemzeti génbankok közé.

 

Most is sok kutya vesz körül, s bár új almot egyelőre nem tervezek, de a Mocskos fedezőkanok, valamint az országban és külföldön mindenhol fellelhető Mocskos utódok viszik tovább a Mocskosok jó tulajdonságait. Na de nézzék meg a történetünket sorjában ...

 

Bármilyen észrevételük van, vagy ha szeretnék velem fölvenni a kapcsolatot, kérem írjanak nekem a mocskospumi kukac gmail pont com címre vagy telefonáljanak a 06 53 712 081 telefonszámra.

 


Copyright © 2008 MC
Webdesign by Jonas John